Γεια σας I Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό μου τόπο!
Ψυχολόγος
με άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. πρωτ. 20463/99-Νομαρχία Αθηνών).
Είστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν καινούργιο δρόμο για εσάς, θα συμπορευθούμε μαζί και θα σάς βοηθήσω να ανασυγκροτηθείτε, να βάλετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας σε μια τάξη, να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να προχωρήσετε έτσι στην ζωή σας.
Όλα ξεκινούν από μέσα προς τα έξω, από τον εαυτό μας προς τον έξω κόσμο. Όταν ο θεραπευόμενος αγαπήσει και αποδεχτεί ποιός πραγματικά είναι, τότε μπορεί να πετύχει την αλλαγή και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.
Αν πιστεύετε ότι δυσκολευόσαστε να βιώσετε την ποιότητα στην καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μου

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΠΠΑΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΗ
Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Κληνική ψυχολολογία (M.sc.) & στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (ΕΕΕΣ & EACBT)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Η Εκπαίδευση μου
Εκπαίδευση σε τεκμηριωμένες μεθόδους ψυχοθεραπείας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
ΕΕΕΣ και τη ΜΔΤ Αιγινητείου Νοσοκομείου
Αθηναϊκό Κέντρο Ενσυνειδητότητας
ΕΕΕΣ και The Linehan Istitute- Behavioral Tech.
Επιμόρφωσεις - Εισηγήσεις - Εκδόσεις - Δημοσιεύσεις
▪ «Εισαγωγή στη διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία», (διάρκειας 4 ωρών) εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς.
▪ New strategies for working with couples, online educational activity (διάρκειας 11 ωρών) που πραγματοποιείται από το Massachusetts General Hospital, Phychiatry Academy.
▪ «Εισαγωγικό σεμινάριο ενσυνειδητότητας (Mindfulness): Η καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης» που διοργάνωσε η ΕΛ.ΨΕ.
▪ Trauma Focused Cognitive behavioral therapy, (διάρκειας 10 ωρών) on-line training course που πραγματοποιείται από το MUSC Medical University of South Carolina.
▪ Σεμινάριο Κατάρτισης Επαγγελματιών Υγείας-Πρόνοιας με Στόχο τη Στήριξη Γυναικών-Θυμάτων Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ)» που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας.
▪ Assertiveness Training Program (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διεκδικητική Συμπεριφορά), (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Mental Training: Εξάσκηση των νοητικών ικανοτήτων και εφαρμογές στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία, (διάρκειας 10 ωρών) που οργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής, (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Θεραπεία Αγοραφοβίας με ή χωρίς Προσβολή Πανικού, (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Θεραπεία οικογένειας. Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο, (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας της Συμπεριφοράς για την Κατάθλιψη: Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο, (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα, (διάρκειας 10 ωρών) που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ ABA (Applied Behavioral Analysis) – Εκπαίδευση στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό, που πραγματοποίησε το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Παιδιού.
▪ Προβλητικές δοκιμασίες T.A.T. & C.A.T. (διάρκειας 26 ωρών) που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού.
▪ Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (διάρκειας 45 ωρών) που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Έφηβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).
▪ “Εισαγωγή στη Συστεμική θεωρία οικογένειας” (διάρκειας 26 ωρών), που πραγματοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών (Νοταρά 58).
▪ Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί-Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Το παράδειγμα της Οργάνωσης & Λειτουργίας Πιλοτικού καταστήματος (διάρκειας 18 ωρών), που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. “Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας”, από το ΕΠΙΨΥ.
▪ 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών / Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους. Αθήνα, 1 έως 3 Απριλίου 2016.
▪ 4ο Ψυχιατρικό Συνέδριο Ανατολικής Ευρώπης και 3ο Διεθνές Συνέδριο Προληπτικής Ψυχιατρικής. Αθήνα, 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015.
▪ 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών. Αθήνα, 28 έως 30 Νοεμβρίου 2014.
▪ «Μιλώντας μέσα από τη γραφή», ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013.
▪ 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης της Συμπεριφοράς. Αθήνα, 30 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2012.
▪ 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους. Αθήνα, 3-5 Απριλίου 2009.
▪ Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Εκπαίδευση. Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2007.
▪ 1st International Conference: Quality of Life & Psychology. Θεσσαλονίκη, 3 – 5 Δεκεμβρίου 2004.
▪ 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας. Ρόδος 21 έως 23 Μαϊου 2003.
▪ Η Ελληνική Οικογένεια. Αθήνα, 3 έως 6 Οκτωβρίου 2002.
▪ Νέες τάσεις στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Αθηνά 18 Μαϊου 2002.
▪ Πρόληψη σε θέματα ψυχικής υγείας νέων: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για φοιτητές. Αθηνά, 23 Νοεμβρίου 2001.
▪ Η Οικογένεια στην Ψυχοθεραπευτική Πράξη-Μοντέλα και Παραδείγματα. Αθηνά, 9 Νοεμβρίου 2001.
▪ Εναλλακτικές προτάσεις και προοπτικές για την απασχόληση. Αθήνα 14 έως 15 Δεκεμβρίου 2000.
▪ Μετανάστευση και Παλιννόστηση: Ψυχοκοινωνική Υγεία και Προσαρμογή Παιδιών και Εφήβων. Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2000.
▪ Ψυχική υγεία παιδιών και έφηβων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20/10/99, στο πλαίσια έργου με τίτλο “Επιμόρφωση και Ευαισθητοποίηση Ειδικού Προσωπικού Σχολικών Μονάδων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Μελών Ομάδων των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων”.
▪ Εκπαίδευση στη Γνωσιακή ή Γνωστική Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Αθηνά 11 έως 12 Δεκεμβρίου 1999.
▪ Σχολές γονέων: Επιστημονική παρέμβαση στη στήριξη και εκπαίδευση της οικογένειας.
▪ Ψυχική υγεία παιδιών και έφηβων και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο ρόλος των επισκεπτών υγείας. Αθήνα 17 Ιουνίου 1999.
▪ Η εφηβεία ως μια διαδικασία ευάλωτη στη χρήση ουσιών. Αθήνα, 26 Ιουνίου 1999.
▪ Συμμετοχή-ναι ή όχι, που πραγματοποίησε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδας, στις 28/11/1998.
▪ 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας με γενικό θέμα: Η Ψυχολογία στο Σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας», Αθήνα, 29 Μαϊου έως 1 Ιουνίου 1997.
▪ 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Οικογενειακής Θεραπείας. Αθήνα, 4 έως 7 Ιουνίου 1996.
▪ 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας. Αθήνα, 2 έως 7 Ιουνίου 1995.
▪ Σωματεμπορία-Σεξουαλική Εκμετάλλευση Γυναικών. Ένα Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.
▪ Παιδεία-καθοριστικός παράγων της ζωής κάθε ανθρώπου. Το δικαίωμα στην παιδεία του ατόμου με Ειδικές Ανάγκες, που οργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στις 26/5/1995.
▪ Τηλεφωνική Γραμμή: μέσο άμεσης παρέμβασης και υποστήριξης. Αθήνα, 7 Απριλίου 1995.
ανάπτυξης της διεκδικητικής συμπεριφοράς και κοινωικών δεξιοτήτων, με βάση της αρχές του Γνωσιακού Συμπεριφοριστικού Μοντέλου».
Εισηγήτριες: Ι. Αποστολοπούλου, Α. Μαυροειδή και Α. Σοφιανοπούλου.
▪ Εισηγήτρια παρουσίασης με τίτλο «Το γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας για την κατάθλιψη», στα πλαίσια του Κύκλου Ευαισθητοποίησης με το Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας για ενήλικες, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
▪ Εισηγήτρια παρουσίασης με τίτλο «Το γνωσιακό συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας για την σχολική φοβία», στα πλαίσια του ‘Κύκλου
Ευαισθητοποίησης με το Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας για παιδιά’, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της
Συμπεριφοράς.
▪ Εισηγήτρια σεμιναρίου με τίτλο: «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Παρέμβαση σύμφωνα με το Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο
θεραπείας», στη μετεκπαίδευση Δεξιότητες Συμβουλευτικής Β’ κύκλος που διοργανώθηκε από το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ.
▪ Εισηγήτρια σεμιναρίου με τίτλο «To Ελληνικό WISC-III» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Κέντρο Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης).
▪ Εισηγήτρια σεμιναρίου με τίτλο «Προβολικά τεστ, Τ.Α.Τ.» στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
▪ Εισηγήτρια σε σεμινάριο με τίτλο «H Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς στον Αυτισμό (ABA)», στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Νοέμβριος 2008 –
Φεβρουάριος 2009).
▪ Εισηγήτρια σεμιναρίου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Ζωής και Ψυχολογία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 3 έως 5/12/04:
Assertiveness Training Program (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διεκδικητική Συμπεριφορά), εισηγητές: Κ. Ευθυμίου και Α. Μαυροειδή.
▪ Εισηγήτρια σεμιναρίου στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς: Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Κατάθλιψης. Ένα
ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας κατά P.M. Lewinsohn. Εισηγητές: Κ. Ευθυμίου και Α. Μαυροειδή (2004).
▪ Θεατρικό Παιχνίδι. Εκπαιδεύτρια σε τριήμερο σεμινάριο στο Ι.Ε.Κ. Μεταμόρφωσης.
▪ Σύζευξη Art Therapy & Drama Therapy στην θεραπευτική πράξη. (Βοηθός εισηγήτριας στα σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΠΙΨΥ σε νέο-προσληφθέντες
του Ψ.Ν.Α.).
6 πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης από 1 έως 3 Απριλίου 2016.
▪ Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Μελέτη περίπτωσης ενήλικης με εμπειρία σχολικού εκφοβισμού (Μαυροειδή, Α., Γαλανάκη Ε.) στο 2ο Συνέδριο
Εξελικτικής Ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από 27 έως 30 Μαϊου 2010.
▪ Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Διεκδικητκή Συμπεριφορά και Ποιότητα Ζωής (Μαυροειδή, Α., Ευθυμίου, Κ., Τασίου, Α., & Παυλάτου, Ε.), στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Ζωής και Ψυχολογία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 3 έως 5/12/04.
▪ Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Χρήση κλιμάκων θεραπευτών και θεραπευόμενων για την αξιολόγηση της θεραπευτικής διαδικασίας
(Μαυροειδή Α., Παπαδημητρίου Α., Παυλάτου Ε.), στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο από 21
έως 23/5/2003.
▪ Πόστερ με θέμα: Πρόγραμμα πρόληψης του άγχους εξετάσεων σε φοιτητικό πληθυσμό (Βλαβιανού Μ., Βλάχου Μ., Γυπαράκη Ε., Ζάφειρα Δ., Μαυροειδή Αθανασία, Παυλάτου Ε.), στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18/5/2002, με θέμα: ‘Νέες τάσεις στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία’.
▪ Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Πρόγραμμα πρόληψης του άγχους εξετάσεων σε φοιτητικό πληθυσμό (Βλαβιανού Μ., Βλάχου Μ., Γυπαράκη Ε., Ζάφειρα Δ., Μαυροειδή Αθανασία, Παυλάτου Ε.), στην διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 30-31/3/2002 με θέμα: ‘Η Συμβολή της Κλινικής Ψυχολογίας στην Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη του Παιδιού και του Εφήβου’.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
▪ 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους.
Αθήνα, 3-5 Απριλίου 2009.
- Stallard, P. (2011). Σκέφτομαι σωστά-Νιώθω καλά. Χρησιμοποιώντας τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία σε παιδιά και νέους (Μ. Ζαφειροπούλου, Επιμέλεια, Γκουντή, Χ., Μαυροειδή, Α., Τασίου, Α., & Ρούσου, Κ.). Αθήνα: Τυπωθήτω.
- Μαυροειδή, Α. & Γαλανάκη, Ε. (2011). Mελέτη περίπτωσης ενήλικης με εμπειρία εκφοβισμού κατά τη διάρκεια της σχολικής της φοίτησης. Τετράδια Ψυχιατρικής, 113, 34-44.
- Ευθυμίου, Κ., Μαυροειδή Α. & Ευσταθίου, Γ.(2007). Επαγγελματική αμέλεια και ανεπάρκεια στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική. Στο Μ. Μαλικιώση-Λοϊζου (Επιμ.), Συμβουλευτική Ψυχολογία-Σύγχρονες Προσεγγίσεις (σσ. 299-324). Ατραπός.
- Ευθυμίου, Κ., Μαυροειδή, Α., Παυλάτου, Ε.(Επιμ. Εκδ.) (2006). Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Ένας οδηγός για τις ψυχικές διαταραχές και την αντιμετώπισή τους. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.
Επαγγελματική εμπειρία
Κύρια επαγγελματική δραστηριότητα:
Ιδιωτική άσκηση επαγγέλματος από τον Οκτώβριο του 2004 έως σήμερα.
Επιπρόσθετη επαγγελματική δραστηριότητα:
1. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τη διαχείριση του εργασιακού άγχους στους εργαζόμενους τους σωματείου.
2. Εποπτεία στους ψυχολόγους που εργάζονται στο σωματείο.
▪ Τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου από το Σεπτέμβριο του 2017 έως σήμερα.
▪ Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφών του Αιγινητείου Νοσοκομείου: Επιστημονική συνεργάτης από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα.
▪ Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπεία της Συμπεριφοράς και Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδων:
1. Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και διεκδικητικής συμπεριφοράς από το 2009 έως 2012.
2. Εισηγήτρια στο κύκλο ευαισθητοποίησης στη ΓΣΘ.
3. Συντονίστρια σε ομάδα αυτογνωσίας που αποτελεί υποχρεωτικό μέρος της εκπαίδευσης στη ΓΣΘ (2017).
4. Διδασκαλία του μαθήματος «Αρχές δεοντολογίας» στη Β’ ενότητα σπουδών στη ΓΣΘ, από το 2017.
▪ ΚΕΚ Διασταση:
1. Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε άνεργους, από το Φεβρουάριο του 2012.
2.Συμβουλευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες σε εργαζόμενους (Διαχείριση άγχους), από τον Μάιο του 2008 έως Δεκέμβριο του 2010.
▪ Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης «Αγωγή Λόγου και Μάθησης». Παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και αξιολόγησης, συμβουλευτικής γονέων και δασκάλων, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008.
▪ Αναπληρώτρια ψυχολόγος στο 3ο Κ.Δ.Α.Υ. Αθηνών από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2007.
▪ Ωρομίσθια ψυχολόγος στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης (Η Παμμακάριστος) από τον Φεβρουάριο του 2006 έως Ιούνιο του 2006.
▪ Κέντρο λογοθεραπείας «Λόγου χάρις». Επιστημονική συνεργάτης του κέντρου και παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και αξιολόγησης, συμβουλευτικής γονέων και δασκάλων, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2007.
Πρακτική άσκηση:
▪ Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του ΕΚΠΑ. Πρακτική άσκηση κατά την περίοδο Οκτώβριος 2001 – Οκτώβριος 2002 στα πλαίσια της εκπαίδευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής ψυχολογίας. Θεραπεία φοιτητών και εφαρμογή ομαδικού θεραπευτικού προγράμματος για την αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων και του άγχους εξετάσεων, εφαρμογή θεραπευτικού ομαδικού προγράμματος για την εκπαίδευση στην διεκδικητική συμπεριφορά (assertiveness training). Εποπτεία από κλινικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή.
▪ Νοσοκομείο Ημέρας Αιγινητείου. Εθελοντική εργασία από 15/9/1999-έως 31/1/2000 και από 1/5/2000 έως 31/7/2000. Συμμετοχή ως συνθεραπεύτρια στην εφαρμογή του ομαδικού ψυχοκοινωνικού θεραπευτικού προγράμματος.
▪ Σικιαρίδειο Ειδικό Σχολείο. Πρακτική άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική άσκηση φοιτητών Φ.Π.Ψ. στη διδακτική μεθοδολογία και του προγράμματος Ψυχολογίας στις εφαρμογές της Ψυχολογίας» του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) από 6/4/98 έως 8/5/98 (διάρκειας 120 ωρών).
▪ Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Πρακτική άσκηση (Νοέμβριος Δεκέμβριος 1997) στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του Προγράμματος Ψυχολογίας (διάρκειας 60 ωρών).
▪ Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εθελοντική εργασία κατά τις περιόδους από 28/5/1997 έως 30/6/1997 και από 5/9/1997-έως 26/11/1997 (διάρκειας 200 ωρών).
▪ Υπηρεσία Ενηλίκων του Κ.Ψ.Υ. του Π.Γ.Ν.Α. Πρακτική άσκηση από τις 4/11/1996 έως τις 8/11/1996 και από τις 18/11/1996 έως τις 27/11/1996 στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του Προγράμματος Ψυχολογίας (διάρκειας 60 ωρών).